fbpx

Voor mij een wandeling, voor jou een marathon

VOOR MIJ EEN WANDELING, VOOR JOU EEN MARATHON

In de sportschool kwam je jaren geleden lang niet zulk divers publiek tegen als nu. Toen waren de faciliteiten veel beperkter. Je had een paar apparaten, maar was vooral aangewezen op het zelfstandig uitvoeren van oefeningen met gewichten. De eerste fitnesslocaties waren dan ook meer een “krachthonk” voor degene die flink aan zijn spieren wilde werken. Wie had gedacht dat je nu tieners naast 70 plussers zou zien sporten!

Sportschool van de toekomst

De geschiedenis van de fitness is nog helemaal niet zo oud. Terugkijkend naar de eerste methodes en deze dan vergelijken met de ultramoderne versies laat een wereld van verschil zijn. In de hipste clubs kom je binnen met een tag, je schakelt jouw toestel in met je persoonlijke code en al je activiteiten worden geregistreerd, zodat je later je prestaties kunt kijken. En met alle nieuwe mogelijkheden is ook het publiek nu veel breder. Jong en oud kan in de fitnessclub terecht om aan zijn of haar fitheid te werken.

Kies wat bij jou past

Het leuke van een divers publiek is dat er ook aanbod op maat te vinden is voor iedereen. De losse gewichten kun je met behulp van een goed schema op elk niveau aanpassen. Start je buurvrouw met gewichtjes van 1 kilo; jij staat naast haar met 12 kilo. Het kan allemaal. Wat voor een starter voelt als een marathon, is voor jou een mooie wandeling! Het opbouwen van je conditie en kracht hebben een enorm voordeel voor je gezondheid, maar het blijft van belang dat je dit doet op de beste manier die bij jou past.

Verrassend veelzijdig

Zo veel soorten mensen als er zijn, zo veel soorten begeleiding en sportaanbod is er te vinden in de gemiddelde fitnessclub. Sommige clubs specialiseren zich in een bepaalde richting. Daar vind je dan een meer dan gemiddeld aantal groepslessen. Of een bijzonder aanbod, zoals dans of yoga. Ook een instructeur kan zo geweldig goed zijn dat daarvoor mensen van verre bij jouw club komen sporten; die ene personal trainer of spinning instructeur die zorgt voor sfeer en motivatie. Of is het de hele uitstraling en sfeer in jouw club waardoor jij je hier thuis voelt?

Begeleiding maakt het verschil

Om wel een verschil te maken en eruit te springen in het veelzijdige aanbod is er maar één reden te noemen die werkelijk zorgt voor klantenbinding en motivatie bij de leden; dat is persoonlijke begeleiding. In alle nieuwe technologie, fraaie snufjes, mooie plaatjes en televisieschermen is dat hetgene waar geen computer tegenop kan!

Zullen wij jou dan ook volgens die wijsheid blijven begeleiden? Want door echt te kijken naar wat je bezighoudt kunnen we beter dan wie ook inschatten hoe we jou kunnen helpen!