fbpx

Sporten met een beperking vraagt begeleiding

Wat voor de gemiddelde persoon een eenvoudige oefening is, kan voor iemand met artrose, longproblemen, Parkinson of zwaar overgewicht leiden tot problemen. Want bij verkeerd trainen kun je juist blessures veroorzaken. Daarom staan onze instructeurs op de vloer.

Het vak fitnessinstructeur of personal trainer heeft een groot gehalte “ik hou van sporten, daarom ben ik bij de sportschool gaan werken”. Natuurlijk start je dit beroep ook vanuit passie, maar het gaat ook over de werking van het menselijk lichaam. Hoe verder je verdieping gaat, hoe meer kennis je hebt van de samenwerking tussen spieren, pezen, gewrichten en hoe deze op de juiste manier belastbaar zijn.

Deskundigheid is noodzakelijk bij artrose, Parkinson, knieblessures en noem maar op

Omdat we zo ingewikkeld in elkaar zitten, zorgt een blessure of een beperking er vaak voor dat je (tijdelijk) beperkt wordt in je mogelijkheden. Maar je wilt wel graag blijven bewegen, ook omdat dit juist weer klachten vermindert of herstel bevordert. Het is dan heel belangrijk om niet zelf te proberen wat wel of niet lukt. Vraag het de trainers, want zij zijn de specialisten op dit terrein.

Zij weten dat je met een blessure soms kiest voor rust en soms juist voor beweging. Ze kennen de belastbaarheid bij artrose en gewrichtsproblemen en zorgen ervoor dat spieren de taken van gewrichten gedeeltelijk gaan overnemen. Bij elke situatie hoort een ander trainingsplan.

Samen de grenzen bepalen voor resultaat

Laat je informeren wat voor jou een goede training is bij een blessure of beperking. Soms zul je het advies krijgen om het wat rustiger aan te doen dan je van plan was. Een andere situatie vraagt juist om een hoger intensieve training om een beter resultaat te krijgen.

Je hoeft het niet alleen te doen! De trainers denken met je mee.

Beweging werkt!

Als je de juiste training toepast, is het fantastisch om te zien wat je daarmee kunt bereiken. Want met beweging doe je zoveel meer dan het oefenen van stramme spieren of het sterker maken van spiergroepen. Bij artrose helpt het opbouwen van spieren voor het verminderen van spanningen en pijn. Voor Parkinson patiënten is beweging een stimulans van de hersendelen die soepel bewegen mogelijk maken; een gevoel van controle. Voor sporters met een blessure zorgt de juiste beweegroutine voor verantwoord herstel.

Ook met blessures of een beperking bezoek je de sportschool!

Blijf juist bij een beweegbeperking in contact met je trainers, want zij zijn ervoor om jou de begeleiding en motivatie te geven die je op dat moment nodig hebt. De specialisten zijn in huis- maak er gebruik van! En blijf vooral in beweging!