fbpx

Positief zijn geeft energie

Positief zijn geeft energie

Wie de positieve kant van het leven bekijkt is vanzelf energieker dan wie altijd het glas halfvol ervaart. Je mindset is een belangrijke speler in de hoeveelheid energie in je hoofd, maar ook in je hele lichaam. Ben je niet vooruit te branden als je iets moet doen waarbij je stress ervaart: zo veel meer energie krijg je van iets waar je ontzettend veel zin in hebt.

Het woordje MOET is hierbij een belangrijk onderdeel. Soms zijn verplichtingen nu eenmaal onontkoombaar. Door ze goed te plannen en met minder emotie te benaderen kun je hierin al een flinke stap naar positiviteit zetten. En dus meer energie!

Hoe krijg ik meer energie als ik veel stress ervaar?

Het is van belang om eens te bekijken wat de stress veroorzaakt. Kun je die stress verminderen? Soms lukt dat niet, maar kun je er wel een aantal dingen tegenover gaan zetten die je juist een ontspannen gevoel geven.

Wordt jij bijvoorbeeld gestresst van je drukke baan: zet dan bewust als je thuis komt een pot thee en neem de tijd om te ontspannen. Moeilijk? Zeker! Maar het is vooral een bewuste keuze maken. Je zult zien dat er dan meer mogelijk blijkt dan je dacht! 

Beweging geeft je bergen positieve energie!

Goed om te weten: bewegen is gratis! En je kunt het altijd en overal. Als jij in beweging komt, wordt je beloond door meer energie. En dat komt voor een groot deel door de fantastische stofjes die worden vrijgemaakt als wij in beweging komen!

Endorfine: helpt bij het loslaten van het stressgevoel en je wordt er positief en opgewekt van. Het helpt ook om een flinke training af te kunnen maken.

Adrenaline: heeft een belangrijk doel, namelijk vluchten bij gevaar. Door het verhogen van de bloeddruk kan je lichaam heel snel glucose vrijmaken voor energie in de spieren.

Serotonine: is het gelukshormoon, maar geeft ook zelfvertrouwen én helpt bij een goede nachtrust. Als je sport wordt serotonine aangemaakt en ook opgeslagen voor later!

Dopamine: zorgt dat je je tevreden en beloont voelt na een fijne workout!

BDNF- Brain Derived Neurotrophic Factor is een bijzonder stofje dat je lichaam en hersenen beschermt. En het verbetert ook nog je stemming, je geheugen en concentratievermogen.

Een goed idee: 

Laten we allemaal vaker gaan bewegen!

Welke beweegtaak pak jij deze week aan?

  • Doe boodschappen met de fiets in plaats van met de auto
  • Maak een wandeling in je lunchpauze
  • Doe een aantal squats tijdens je thuiswerkdag: elk uur een minuut flink bewegen!
  • En natuurlijk: deze week 1 of 2 keer naar de sportschool!