fbpx

Sporten voor je immuunsysteem

SPORTEN VOOR JE IMMUUNSYSTEEM

BEN JIJ OOK EXTRA GAAN BEWEGEN, GEZONDER GAAN ETEN, MEER GAAN ONTSPANNEN EN BEWUSTER GAAN LEVEN?

Veel mensen hebben die ervaring wel overgehouden van de afgelopen periode met Covid19. En dat is dan in elk geval nog een positief puntje aan de hele pandemie. Want door al deze onderwerpen in je leven aan te pakken, wordt je ook daadwerkelijk een stuk gezonder. Het draagt allemaal bij aan de kracht van je zelfherstellend vermogen; je lichaam beschermd zichzelf tegen virussen en andere indringers. Dat doen we door het immuunssysteem.

STRESS is funest

Als je veel stress ervaart, merk je ook dat dit energie kost. Het is vermoeiend om in een stressvolle periode al je taken te kunnen uitvoeren en nog energie over te hebben aan het einde van de dag. Dit gevoel heb je in je hoofd, maar ook in je hele lijf. Het is hiermee gemakkelijk uit te leggen dat je lichaam hard moet werken om goed te functioneren in een tijd van spanningen. Als je een virus onder de leden krijgt moet je lichaam ook hard werken; ook dat is een situatie van spanning, waarvoor energie nodig is.

Als je werkt aan een gezond en sterk lijf, een fris hoofd en regelmatig rust en ontspanning kun je zowel een periode van spanning en stress als ook een virus veel beter de baas zijn. 

SPORTEN helpt je immuunsysteem

Met sporten verbeter je de functie en de gezondheid van je hart, longen en lever. Ook je lichaamsspieren worden sterker en dit zorgt ervoor dat je meer energie overhoudt als je eens een keertje een verkoudheid oploopt; en dat het niet snel uitmondt in een flinke griep met alle malaise die daarbij hoort. Het is een geweldig preventieve manier om minder snel ziek te worden en ook om bij een infectie sneller weer beter te zijn. Houd je energie dan ook op peil door minimaal een aantal keer in de week een lang stuk te wandelen. Het allerbeste is om twee keer per week een sportieve uitdaging aan te gaan waarvan je ook echt even flink moet zweten; een HIIT training, boksen, 30Active, Power workout. Dat maakt je immuunsysteem alert!

EET gezond

Ook met gezonde voeding zorg je voor een sterk lichaam en een sterk immuunsysteem. Probeer 2 liter water per dag te drinken en vermijd te veel koffie en suikerhoudende dranken. Zet volop groenten en fruit op je programma. En vergeet niet om ook gezonde vetten te nemen: vette vis, avocado en noten horen thuis in een gezond menu.

De beste vitamines voor je weerstand zijn behalve C, D en Zink ook Omega3 en magnesium. Met een goede multivitamine zorg je ervoor dat jouw lichaam de beschikking heeft over alle stofjes die nodig zijn te doen wat het moet doen: je beschermen tegen ziek worden!