fbpx

Kies jij voor een fitte of een lome vakantie?

Ga jij dit jaar op vakantie? Of blijf je lekker thuis van de zon genieten? Welke keuze je ook maakt; de vakantie is bedoeld om uit te rusten en te ontspannen. Maar ook om tijd voor jezelf te nemen; en te zorgen dat je na de vakantieperiode weer vol energie bent.

Een fijne start is even helemaal niks doen! 

Als je moe bent en net uit een stressvolle situatie komt ben je misschien geneigd om je tas in de hoek te zetten en te beginnen met niks doen. Soms is dat het beste wat je kunt doen. Spaar eerst eens energie! Maar na een tijdje ga je je misschien loom voelen; je herkent het wel: dan krijg je het gevoel dat elke stap te veel is. Je zit voor de televisie of met een boek in je hand, maar zelfs daar heb je geen puf meer voor.

Zo bouw je weer energie op 

Herken jij jezelf in dat lome gevoel? Dan wordt het tijd om energie op te bouwen!

Hoe kun je dat doen?

  • Start met een dagelijkse flinke wandeling van minimaal een half uur

  • Doe 3x per week een aantal basis oefeningen: push ups, squats, plank en crunches bijvoorbeeld en doe dit 20 minuten per keer

  • Ga naar de sportschool en doe mee met een leuke les of start met het opbouwen van je conditie

  • Is de maat echt vol; kies dan voor begeleiding door een Personal Trainer

Thuisblijvers worden fit 

Het leuke van thuis vakantie vieren is dat je tijd hebt om wanneer het jou uitkomt te gaan sporten. De club is gewoon open!

Probeer bijvoorbeeld eens een groepsles! Misschien heb je altijd al eens een yogales willen proberen. Of ben je heel benieuwd wat een small group training of spinning is. Ook de fitness is open en de trainers kunnen je goed begeleiden om fitter en sterker te worden, zodat je na je vakantie weer fit op je werk verschijnt.

Helemaal geen gek idee: een sportieve vakantie

Gek idee? Een sportieve thuisvakantie kan je veel opleveren. Sporten zorgt namelijk voor een betere stofwisseling, goede doorbloeding, verlaagt je bloeddruk, helpt bij een gezonde spijsvertering en een goede nachtrust. Daarbij is het zweten niet voor niets; je krijgt er een mooiere huid van!

In drie weekjes vakantie kun je geen wonderen verwachten. Maar het is wel de ideale periode om een goede start te maken. En om te ontdekken wat jij leuk vindt om dit hierna elke week te blijven doen.

Ook op je vakantiebestemming blijf je lekker in beweging 

Op je vakantie adres kun je ook in beweging blijven. Neem je sportschoenen mee en ga wandelen of hardlopen. Door dit buiten te doen krijg je zowel een betere conditie als ook een gezonde kleur, lekker veel zuurstof en je waait echt even uit. Let op dat je in zonnige bestemmingen altijd een flesje water bij de hand hebt!

Waar je ook bent kun je de online lessen meedoen 

Of je nu thuis blijft of op reis gaat, de online lessen kun je overal meedoen. Kies een les van clubeasyactive.nl; bijvoorbeeld de BBB, de beentraining, 50FIT of Pilates. Je vindt er voor elk wat wils. In de vakantie kun je zo met je hele gezin een leuke workout doen. De kids vinden de KidsWorkouts vast te gek! Pak je computer en zet die op de tuintafel: thuis of op de camping: allemaal meedoen!

Eet en drink gezond 

Om te zorgen dat je energie opbouwt in je vakantie is het onze tip om de gezonde keuzes te blijven maken. Verwen jezelf met vers fruit, smoothies of zelfgemaakte fruitijsjes. Eet voldoende groenten: ook heerlijk op de barbecue! En drink vooral extra water.

Geniet van de vakantie en voel je fit!