fbpx

Elektronisch sporten biedt nieuwe mogelijkheden

Is elektronisch sporten een goede ontwikkeling of willen we liever onze spierkracht blijven trainen met losse gewichten? In onze clubs proberen we de beste mix te maken met behulp van allebei. We laten je eens kennismaken met EGYM; een cirkel met elektronische slimme toestellen die je bij veel van onze clubs kunt vinden.

Jouw training in beeld terwijl je sport

De meeste cardio apparatuur waarop je je conditie traint, is voorzien van schermen. Daarop kun je jouw trainingsprogramma zelf instellen. Je kunt de tijd van je training opgeven en zien hoeveel calorieën je al hebt verbrand of hoeveel kilometer je gerend hebt. Dat geeft je informatie over je prestatie; hoe lang je al bezig bent en wat je eindpunt voor je training van die dag is. Handig!

EGYM laat je op het scherm ook nog precies zien of jij jouw beweging correct uitvoert. Je moet daarvoor een parcours volgen en wordt beloond als je dat zo secuur mogelijk doet.

Gameficatie van sporten

EGYM maakt van sporten dus eigenlijk een spel. Aan de apparaten zit ook een app gekoppeld met allerlei informatie over jouw training. Je wilt natuurlijk graag jouw oefening met een 100% beloning afronden, want daarmee behaal je de hoogste score. Thuis bekijk je nog een keer waar je in de ranking staat en of je een level omhoog bent gegaan. En je kunt ook nog zien of jouw prestatie past bij jouw leeftijd. Ben je 34 jaar, maar laat EGYM zien dat jouw “echte leeftijd” in de kracht van je bovenlichaam 52 jaar is; dan heb je wat om aan te werken!

Is al die technologie beter voor je training?

Door het op detailniveau meten van fysieke prestaties kan bijvoorbeeld in de begeleiding van topsporters veel worden bereikt. Die training is altijd onder supervisie van een trainer die heel nauwkeurig bijstuurt op de juiste houding, juiste belasting en juiste intensiteit voor de sporter. En zo moet het ook zijn. Overbelasting en blessures liggen anders op de loer.

EGYM kan met de slimme metingen ook heel veel begeleiding bieden; de krachtmeting laat zien of er disbalans is, waar je in de training rekening mee kunt houden. Als je blessures hebt kan EGYM daarop worden ingesteld en bouw je rustig op. Voor spieropbouw kies je juist voor een programma dat heel snel resultaat oplevert. Ook hier komt altijd een trainer in beeld; samen kies je welk programma het beste bij jou past. En na een aantal weken controleer je samen of je nog op de goede weg zit.

 Met EGYM sport je op elk niveau

Omdat EGYM training heel gebalanceerd is doe je in 30 minuten tijd een volledige lichaamstraining. Jouw training is individueel, daarom kan iedereen van jong tot oud meedoen. We zien ouderen, die het wat rustig aan moeten doen vanwege rugklachten of artrose, maar ook tieners die op deze manier heel gecontroleerd spiertraining kunnen doen. Op een leuke en interactieve manier werkt iedereen zo aan conditie en kracht.

Dus ja, wij vinden de nieuwe technieken op sport- en beweeggebied heel nuttig als het gaat om het stimuleren van mensen om in beweging te komen en te blijven. Het is een fantastische, goed ontwikkelde technologie met veel mogelijkheden voor afwisseling en intensiteitaanpassing van de training. En het is zeker ook fijn als begeleidingsmethode voor het blessurevrij bereiken van je resultaat!

Heeft jouw club ook EGYM? Vraag gerust naar een probeersessie en ontdek jouw “echte leeftijd”!