fbpx

Tijd voor energie!

Tijd voor energie!

 

Het is weer vaker zonnig, we zijn meer buiten en zorgen daarmee voor onze vitamine D. Iedereen is vrolijker en krijgt als vanzelf meer energie. Dit is precies het juiste moment om dat stapje extra te zetten: voel je fitter dan ooit en zorg ervoor dat je deze energie veel langer volhoudt!

Wat kun je zelf doen om je energie te verhogen?

Er zijn een aantal tips die je kunt toepassen om je gezondheid en daarmee je energie een aardig duwtje in de goede richting te geven:

Slaap je gezond?

Het is van belang om een rustige nacht te hebben. Want in de nacht bereik je de juiste diepe slaap die je nodig hebt om weer fit wakker te worden. Slaap je onrustig, wordt je ’s nachts wakker of wordt je moe wakker? Kijk dan eens of je jouw slaapritme kunt verbeteren.

Daarvoor zorg je in elk geval dat je op tijd naar bed gaat en dat je liefst ruim een uur van tevoren geen telefoon of televisie meer bekijkt. Ook eten in de late avond is slecht voor je nachtrust.

Buitenlucht!

We hadden het al over de zonnige dagen, waarop iedereen een goed humeur heeft en erop uit trekt. Doe dit ook op alle dagen dat je eigenlijk wat minder fit bent; want juist de buitenlucht helpt je om te ontspannen, je hoofd leeg te maken en je energieker te voelen.

Eten en drinken voor energie

Het is best logisch: het beste vocht voor je lichaam is water. Alles wat aan smaakjes, kleurtjes, extra’s wordt toegevoegd hebben wij niet nodig. Zorg dan ook dat het grootste deel van jouw vochtaanvoer uit water bestaat. Drink bij voorkeur al twee of drie glazen water bij het opstaan. Dan krijgt je lichaam deze dag in elk geval een goede basis.

Ook voor al je andere voeding geldt: hoe minder toevoegingen, hoe beter. Verse groenten en fruit zijn dan ook de basis voor jouw vezels en koolhydraten en een bron van vitamines en mineralen.

Ademhalen voor gevorderden

Wat kinderspel lijkt is helemaal nog niet zo gemakkelijk: ademhalen. Want heel veel mensen doen het niet goed of in elk geval niet optimaal. Zeker als je gehaast bent of wat stress ervaart merk je vast ook wel eens dat je ademhaling anders wordt. Adem jij via je borst of je buik? Buikademhaling is de beste manier. Ga eens een paar minuten per dag rustig zitten en let dan heel bewust op je ademhaling. Je zult zien dat het je nieuwe energie geeft!

Bewegen houdt je jong

Dat je jong blijft van bewegen is volop bewezen. Je maakt extra energie aan door je lichaam in beweging te zetten. En die extra energie biedt voordelen in je hele lichaam: het zorgt voor een sterkere hartspier, sterkere longen, meer spiermassa en ook verbeterde ademhaling en slaap. Daarmee is het rondje gemaakt! Zorg jij voor een goede invulling van al deze punten; dan win jij extra energie!

Als eerste stap naar de sportschool? Je bent vandaag nog welkom! Join The Club!