fbpx

CAMERA DRAAIT: EN……. ACTIE!

Geen enthousiaste sporters voor je, geen zweetdruppels en rode gezichten zodat je ziet dat ze hun best doen, geen lachende gezichten omdat het zo leuk is wat je voordoet. Niet af en toe een grapje tussendoor voor de motivatie. En geen oppepper voor de sporter achterin die je al een tijdje aardig ziet smokkelen. 

Als je alleen met de camera (en misschien nog een cameraman) een les geeft voor een lege zaal vraagt dat om de nodige improvisatie. Instructeurs worden acteurs en beelden zich in dat ene Ans een squat nadoet. Je beeld je in dat ze nét door de knieën gaat en zich er te gemakkelijk vanaf maakt; met dat in gedachten pas je je tekst aan “denk je nu; ik voel niets; zak dan iets verder door je knieën, je zult zien dat je dan je spieren extra belast; ik beloof je; dat voel je wel!”

Hieruit blijkt weer dat fitness instructeurs eigenlijk verrassend veel acteertalent bezitten. Welkom bij The Making Off van clubeasyactive.nl.

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Misschien is het wel leuk om een kort kijkje met ons achter de schermen te nemen. Want voor je het aanbod op bijvoorbeeld youtube ziet staan, moet er wel wat voorbereid worden. Je moet bedenken WAT voor home workouts je wilt laten zien. Om een brede doelgroep blij te kunnen maken moet je voor elk wat wils bieden; van groepsles tot buikspierkwartier, tot yoga en voor deelnemers van jong tot oud. 

Dan komen de trainers in actie. Zij bereiden een les voor van gemiddeld 15-20 minuten. En die gaan ze nu voor camera opnemen. Na een onwennige test komt de professional naar boven en rolt de tekst er als een waterval uit. Structuur en ritme zit er bij allemaal in. Geen enkel probleem. 

Het leuke voor de cameraman en assistentie is het stukje uithoudingsvermogen en conditie dat nu mooi belicht in beeld komt. Want doe je als instructeur in een volle zaal af en toe een stapje van een podium af, loop je rustig naar een sporter toe en geef je een tip; hier kan dat niet. Hier ben jij de volle 20 minuten hét voorbeeld voor de sporter thuis. En zeg nou zelf; als JIJ dit niet volhoudt, dan…………..

Kort gezegd; hilarische momenten, uitputtingsslagen, doorzettingsvermogen en spierpijn….ook in de lachspieren!

CLUBEASYACTIVE.NL

Zo ontstaat geleidelijk aan een fitnessclub online. Met lessen BBB, HIIT workouts, 50FIT en zelfs yoga een kinderprogramma. Geweldig toch? Nu kunnen wij niet alleen onze leden aan hun wekelijkse beweegritme helpen, maar dit gaat nog een stapje verder. We kunnen nog veel meer mensen actiever en fitter helpen maken. Zou dat lukken? Als iedereen die ons kanaal bezoekt en enthousiast is ons weer deelt met 2 vrienden en die delen ons weer met 2 vrienden. Ja, dan! Laten we elkaar allemaal helpen om de komende tijd op een zo leuk mogelijke manier door te komen. Hoe kan dat beter dan een fijne online les om lekker in beweging te zijn, je even uit te leven, aan je conditie te werken, fitter te voelen en een grote lach op je gezicht. De trainer zal het niet zien; maar we doen het ervoor!