fbpx

Vitale ouderen vind je ook in de sportschool

VITALE OUDEREN VIND JE OOK IN DE SPORTSCHOOL!

Misschien gaat je kracht wat achteruit, krijg je wat lichamelijke ongemakken en zie je grijze haren, maar dat wil niet zeggen dat je niet vitaal bent! Ook op gevorderde leeftijd kun je je fit en vol energie voelen. Beweging helpt daarbij enorm.

De ouderen in onze clubs zijn stuk voor stuk vitaal. Dat komt omdat ze hun lichaam laten werken; en dat is goed voor heel veel dagelijkse activiteiten, ontspanning en algemene fitheid. Je spieren, gewrichten, houding, hartslag, conditie, huid en kracht verbeteren. En dat begeleiden we graag, want dat kan blessurevrij en op een ontspannen en leuke manier.

Bij Easy Active kun je op de EGYM cirkel, small group training op maat of een aangepaste low-impact groepsles werken aan je fitheid en vitaliteit.

3 PIJLERS VOOR VITALITEIT!

Wie vitaal is plukt de dag, laat zich niet uit het veld slaan en maakt er wat van! Het is niet alleen een lichamelijke, maar zeker ook een mentale fitheid. Je bent vitaal als je energie en veerkracht hebt, als je je fit voelt en lekker in je vel zit. Als je plezier beleeft aan je leven inclusief alle uitdagingen die je tegenkomt. Want een kwaaltje of tegenslag heeft iedereen wel eens.

Zeker als je een druk leven hebt, en dat hebben we tegenwoordig bijna allemaal, is het belangrijk om te blijven denken aan je vitaliteit. Daarbij moet je denken aan de combinatie van voeding, beweging en leefstijl. Ook of jij goed in je vel zit thuis en op het werk is van belang en ook of je voldoende rust en ontspanning neemt.

Alle factoren samen maken jou vitaal.

Wanneer ben je dan vitaal?

  1. Je zorgt goed voor je lichaam
  2. Je zorgt goed voor je geest
  3. Je vindt balans in wat je doet

Zorg goed voor je lichaam

Als je een druk leven hebt schiet bewust eten en bewegen er te vaak bij in. Terwijl dat allebei essentieel is voor gezondheid en energie. Zorg voor voldoende groenten en fruit, dat levert je direct extra energie en vitamines op.

Een vitaal persoon werkt aan zijn conditie en kracht. Want met dit lijf moet je het doen! Het is slim om het lenig, sterk en veerkrachtig te houden. Sporten met begeleiding door een trainer zorgt ervoor dat je zonder blessures werkt aan een gezonder en sterker lichaam. Ook op hoge leeftijd kun je veel doen om je kracht te verbeteren, rugklachten te verminderen en de conditie te verbeteren. Je spieren blijven je leven lang actief en trainbaar!

Een gezond lichaam vermindert de kans op hoge bloeddruk, overgewicht, rugklachten en diabetes type 2 en het maakt alledaagse bezigheden gemakkelijker om te doen.

Zorg goed voor je geest

Jouw emotionele welzijn is heel erg bepalend voor hoe je je voelt. Als je vitaal bent is het gemakkelijker om bij een tegenslag de volgende stap weer te maken. Piekeren kost je heel veel energie. Lukt het je niet alleen, zorg dan dat je iemand opzoekt om mee te praten of je gedachten op een rij te zetten. Dat helpt!

Ook hier is beweging een goed middel om lekker in je vel te zitten. Je maakt terwijl je sport geluksstofjes aan: dat krijg je er zomaar bij! Ook een groepsactiviteit kan je veel opleveren. En sporten helpt je hoofd leeg te maken en te ontspannen.

Over ontspanning gesproken: elke week minimaal twee keer een half uurtje inplannen voor jezelf is ook een goed idee. Doe je dat nog niet? Meteen mee starten! Het gaat om kleine dingen zoals een boek lezen of een kop thee drinken. Maar ook yoga of meditatie kan helpen. Zoek wat bij jou past.

Vind balans in wat je doet

Als je merkt dat je jezelf nog wel eens voorbij rent. Als je het te druk hebt om goed voor jezelf te zorgen; dan is het tijd om pas op de plaats te nemen en te zoeken naar een betere balans in werk, sociale contacten, hobby’s, privé en tijd voor jezelf.

Het is allemaal belangrijk. En heb je dit goed voor elkaar, dan voel jij je vitaal!