fbpx

Oud Patroon

“Als je doet wat je altijd al deed, blijf je krijgen wat je altijd al kreeg.” Een mooi gezegde. En een boodschap die heel positief kan zijn. Want als jij je goed voelt, waarom zou je dan iets veranderen?

Als we dit op sportgebied bekijken gaat het gezegde er over dat je soms WEL een verandering moet aangaan, om uit je oude patroon te raken. Misschien herken je het wel; veel mensen komen uit routine op een vaste dag naar de club. Ze maken hun vaste rondje langs oefeningen en apparaten. En dat houden ze maanden of zelfs jaren vol. Het voelt vertrouwd, het past in je wekelijkse ritme en je denkt er bijna niet meer bij na. 

Maar levert dit oude patroon je nog steeds het gewenste resultaat op? Denk je wel eens bij jezelf; het is al lang geleden dat ik een keertje spierpijn had na een rondje sporten. Zie je in de spiegel toch langzaam maar zeker een buikje ontstaan of wat minder gevormde armen dan je vroeger had? Dan is het gezegde waar we mee zijn gestart exact de clou voor de oplossing voor jou!

Het is tijd voor een nieuw patroon in je leven!
Want jouw lichaam is juist heel erg blij met een uitdaging die niet in je vaste patroon hoort. Dan moeten alle elementen in jouw lijf weer even wakker worden en aan het werk gaan! Dit betekent dat er ook celvernieuwing plaats gaat vinden, je spieren worden sterker (een beetje spierpijn hoort er bij…) en je conditie en kracht krijgen weer een boost. Dat is goed voor je lichaam en geest!

Wat kun je verwachten?
Een patroon doorbreken is een leuke uitdaging, maar vaak nog niet zo gemakkelijk. Want waar moet je starten? Moet je ineens het roer omgooien of is het beter om kleine aanpassingen te doen? Je zou bijvoorbeeld een stukje van je routine kunnen aanpassen naar extra buikspieren of extra armspieren oefenen. Of je conditie oefeningen eens verdelen in kortere sessies op meerdere apparaten. Zo maak je jouw training niet alleen effectiever, maar het wordt ook weer even nieuw voor je. Dat je na een tijdje ook resultaten gaat merken is dan nog de extra bonus!

Vraag jouw trainer eens om met je mee te kijken naar jouw oude patroon- en wat je zou kunnen doen om er een nieuw patroon van te maken. Ze helpen je graag!