fbpx

KILO’S ERAF, ENERGIE ERBIJ!

EEN SIMPEL PLAN

Thuiswerkers komen bij lange na niet aan de beweegnorm. In het dagelijks leven bewegen we allemaal wat minder. Sta eens stil bij de hoeveelheid beweging die je daardoor elke dag mist. 

Je fietst niet naar je werk, loopt niet de trap op naar je kantoor, maakt geen wandeling onder lunchtijd. Zelfs de stappen naar de koffiemachine en van de parkeerplaats naar je werkplek schrap je uit je beweegpatroon. Dat is toch al heel gauw een half uur op een normale dag.

TEL DE KILO’S

We hebben allemaal gemerkt dat dat in een aantal weken gaat optellen. En dat is niet goed voor je gezondheid, je fitheid en ook niet voor je energie. Omdat we thuis zijn hebben we, geef het maar eerlijk toe, ook nog de neiging om onszelf met enige regelmaat te verwennen met iets lekkers. Want we hebben zo goed gewerkt vandaag. Er is geen ruzie geweest. Het is ons gelukt ons aan het schema te houden. Of het is gewoon een mooie, gezellige dag en dat vieren we maar al te graag met een lekker koekje bij de koffie. Of een uitgebreide maaltijd: want koken is ook een fijne uitlaatklep. 

Een kilootje aankomen nemen we voor lief, maar denk ook vooruit. Die korte rokjes, strakke shirtjes en zwembroek/bikini van vorig jaar wil je toch ook nog aankunnen.

DUBBEL OP

Om aan een gezonde hoeveelheid beweging te komen, zul je dat half uurtje op een andere manier moeten gaan invullen. En nog verdubbelen ook! Want het zojuist berekende half uur aan gemiste beweging op een werkdag is nog niet het EXTRA half uur dat je nodig hebt om fit en gezond te blijven. 

MOTIVATIE

Het belangrijkste dat je nodig hebt om je beweegpatroon te verbeteren is motivatie en een simpel plan dat je ook vol zult houden. De zon staat hoog aan de hemel, je wilt goed voor de dag komen in een shirtje en korte broek en het allerbelangrijkste; we willen onze weerstand en energie op een goed niveau brengen. Motivatie genoeg! 

HET PLAN

Nu het simpele plan: start met het spontaan invullen van de gemiste half uurtjes beweging. Wandel naar de stad als je een kopje koffie gaat drinken, doe je boodschappen op de fiets. Moet je dan een keer extra lopen of fietsen? Juist goed! Je beweegminuten tellen daarmee snel weer op! Lap je ramen wat vaker, ga een rondje hardlopen, trakteer de hond op een paar extra kilometer. Zo gaat het bijna vanzelf. 

DE SPORTKALENDER

Naast de spontane activiteiten ga je ook bewuste sportmomenten inplannen. Schrijf ze op je kalender! De sportclub is weer open; wat ga je doen? Op welk vast moment in de week? Zorg dat het vanaf de start een vast schema wordt. 

RESULTAAT BEREIK JE SAMEN

Goed dat je alweer bezig bent je conditie op te bouwen. Bouw je sportroutine op en kom het liefst 2 maal per week meedoen met een groepsles, buiten sporten of weer bij ons in de club! 

Wil je snel resultaat bereiken, dan zijn onze trainers er voor jou om een plan op maat te maken hoe jij weer snel fitter en sterker wordt en weer lekker in je vel zit. Extra snel resultaat? Kies dan voor een training waarbij je onder begeleiding van een personal trainer staat die jouw stok achter de deur kan zijn. Daarmee haal je het onderste uit de kan en ga je veel sneller dan je zelf zou kunnen bereiken. Dat kan in 1-op-1 training, maar er zijn ook groepstrainingen of wat dacht je van de automatische cirkeltraining waarbij jouw resultaat terwijl je sport op je scherm verschijnt. 

Meer weten over de snelste route naar een fitter, gezonder en strakker lijf? Vraag het je trainers, ze staan voor je klaar!

Haal die zwembroek of bikini maar alvast uit de kast!