fbpx

GEZONDE VOORUITBLIK

GEZONDE VOORUITBLIK

Het jaar is nog maar net begonnen! Hopelijk heb je er ondanks de belemmeringen van de lockdowns een goed gevoel over. Heb je veel mooie momenten beleefd en is je terugblik op 2020 er eentje vol met leuke herinneringen.

In een jaar zoals 2020 is geweest worden we allemaal wel bewuster gemaakt van de dingen die er echt toe doen: aandacht voor elkaar, niet te veel mopperen, oog voor kleine dingen waar je vrolijk van wordt en ook: goed voor jezelf zorgen. Jij moet het voortouw nemen om te zorgen dat je fit en gezond blijft en voldoende weerstand opbouwt.

TERUGBLIK
Ben je tevreden over jouw lifestyle van het afgelopen jaar? Was er een goede balans tussen werk en ontspanning? Had je voldoende momentjes voor jezelf? Beweeg je voldoende? Eet je gezond? Of zijn daarin nog verbeterpunten? Hoe afgezaagd het ook is; het is wel goed om ook aan het begin van het jaar even de balans op te maken.

VOLLE KRACHT VOORUIT!
Hoe zorg je er nu dit jaar voor dat jouw doelen bereikt worden? Dat je niet opgeeft bij de eerste tegenslag?

– Het aller belangrijkste is dit: zorg voor een HAALBAAR doel. Het is niet motiverend om jezelf een veel te moeilijk doel te stellen. Je kunt jezelf een uitdaging geven, maar verdeel het einddoel dan in kleinere, haalbare doelen met een realistische termijn.
– Benader het positief: spreek niet over “ik moet meer bewegen”, maar vind een manier van bewegen die jij leuk vindt en spreek met jezelf af “ik ga elke maandag bewegen en maak daar een vast onderdeel in mijn week van”. Het wordt dan geen verplichte kost, maar juist een welverdiend moment voor jezelf.
– Motiveren doen we samen: als je omgeving je steunt houd je jouw plannen langer vol. Stimuleer ook de anderen in je gezin om meer te bewegen en gezonder te eten en doe het samen!

SUCCES GARANTIE
Een positieve en gemotiveerde mindset zorgt ervoor dat je kans van slagen vele malen groter wordt! Dus kies voor het komende jaar geen lang gewenste doelen, waar je enorm tegenop kijkt om ermee te starten. Maar kies een doel waar je vol overtuiging en goede moed mee aan de slag gaat. En trotseer je jouw eerste haalbare mijlpaal, dan volgen er dit jaar vast en zeker nog meer!

Op naar een gezond, fit en fantastisch jaar!